off2off deltar i boot camp

Off2off som är ett av åtta startup-bolag som valts ut att delta i Startup-Swedens boot camp i september, där snabbväxande mindre digitala bolag får tillgång till startup-scenen i Stockholm under en vecka.

Fredrik Östlin, vd på off2off:

Varför har ni valts ut tror du?
– För att vi fokuserar på alla hållbarhetspunkterna, miljö, ekonomi och socialt. Och vi visar resultat som ingen annan i offentlig sektor visat.

Vad innebär det för er som bolag att delta?
– Det blir en kraftsamling att ta nästa steg, vi räknar med att träffa rätt personer som kan hjälpa oss på den resa vi vill göra.

Vad hoppas ni få ut av det?
– Samarbeten, vare sig det är med affärsänglar, entreprenörer eller kunder. Sedan är det ett bra sätt att synas och få kontakter som vi inte har samma förutsättningar att få lokalt.

Tillväxtverkets initiativ Startup-Sweden ger snabbväxande mindre digitala bolag från hela Sverige tillgång till startup-scenen i Stockholm. Under en intensiv vecka utökar bolagen sitt nätverk med andra företag, finansiärer och möjliga partner. De får också utveckla sina kunskaper inom affärsutveckling. Startups förändrar branscher och tar sig an nya utmaningar. Årets tredje boot camp riktar sig till digitala startups med hållbarhet som affärsidé. Eller med andra ord: startups som löser sociala och miljömässiga samhällsutmaningar genom digitala tjänster eller produkter – och på så vis bidrar till en hållbar utveckling.

Utöver off2off så deltar följande bolag:

EIMS 2C, Kumla, ger mässbesökare möjlighet att samla och dela broschyrer och kataloger i elektroniskt format.

Mobilsamåkning Sweden AB, Växjö, erbjuder en app för samåkning med fokus på landsbygden.

Twoact AB, Varberg, erbjuder en app som ger ”hjälp till självhjälp” till personer som missbrukar eller som har beteendeproblem, till exempel kopplat till psykisk ohälsa.

Non-Violence Education International AB, Stockholm, har utvecklat en app för att motverka mobbning, våld och andra problem som drabbar ungdomar.

AddTruly AB, Göteborg, har skapat en digital plattform för företag som vill ta socialt ansvar genom att stödja gräsrotsorganisationer.

Cake 0 emission AB, Ekerö, har utvecklat en elmotorcykel, för att snabba på resan mot ett samhälle utan koldioxidutsläpp.

Rockan Data Center AB, Spånga, bygger energieffektiva datacenter i gamla militära anläggningar, för att bidra till minskade koldioxidutsläpp.

Läs mer på Tillväxtverkets hemsida här.

Kontakt
054-70 000 20