Malmö stad

Här finner ni information/historik om Malvin och tjänsteinnovationen off2off som ligger bakom den licens vi tillhandahöll till Malmö stad.

Vill ni se en demo av tjänsten som off2off erbjuder så går ni in här på http://www.off2off.se/demo  eller varför inte kolla in Lerums kommuns portal MöbLerum på http://lerum.off2off.se.

Under drygt två år arbetade vi tillsammans med Malmö stad och Malvin föddes. Vi har rönt stora framgångar tillsammans och fått mycket uppmärksamhet. Malvin ligger oss varmt om hjärtat eftersom det var vår första kund med en licens på vårt koncept och den tjänsteinnovation som vi på off2off tagit fram.

Direkta vinster

Från och med 6 maj 2013 till 31 december 2014 har Malmö stad via vår tjänst på Malvin sparat:

Dessutom har det lett till att ett flertal personer fått arbetstillfällen via Jobb Malmö, totalt motsvarande mer än tre heltider. Potentialen visar idag på en besparingspotential på över 17 MSEK/år vid fortsatt utveckling av konceptet.

Nöjda kunder

För oss är det viktigt att veta vad kunderna tycker om oss. Därför genomförde vi en användarenkät för Malvin.se i juni 2014 tillsammans med undersökningsföretaget Attityd i Karlstad. Vi blev mycket nöjda med resultatet som visar att användarna av Malvin var mycket nöjda, totalt 296 svarande. Vi hade ett snitt på över 4,5 på en 5-gradig skala i samtliga frågor. har genomfört undersökningen.

De viktigaste resultaten var:

Kommentarer så som
”Jag kan inte vara nöjdare med Malvin. Alla kommuner i landet, borde anamma denna idé.”

”Väldigt smart sätt att bevisa ansvarsfullhet för bl.a. skattebetalarnas pengar, miljö, organisationsekonomi som bör kunna visas utåt.”

Kostnadseffektivitet

Eftersom off2off har flera användare av vårt system så kan vi optimera arbetet med utveckling, drift, support och underhåll för dig som kund. Det är en stor fördel mot egenutvecklade system, då vi arbetar med detta som vår huvudsyssla och flera kan vara med och bland annat dela på utvecklingskostnader.

 

Vi har lyft Malmö stad som ett gott exempel – det har gett stor uppmärksamhet

Vi har valt att lyfta fram vårt samarbete i en rad uppmärksammade artiklar, reportage samt intervjuer där er innovativa förmåga att vilja satsa på Malvin.se lyfts fram som det goda exemplet.

Februari 2015

Oktober 2014

September 2014

Mars 2014

Februari 2014

November 2013

September 2013

Augusti 2013

Februari 2013

Januari 2013

September 2012

Avslutar med citat från Katarina Pelin, dåvarande miljödirektör och personen som var vår första kontakt med Malmö stad.
“off2off är ett företag som arbetar med grön it, som på ett väldigt enkelt sätt så får de oss att använda saker mer än en gång och sparar en massa pengar som vi kan nyttja till att anställa lärare eller utveckla vården för istället”

Detta är bara några exempel på den positiva uppmärksamhet som vi har fått tillsammans för vårt samarbete. Vi tror att det har varit bra både för Malmö stads varumärke så väl som för vårt.

Vi är glada och stolta över Malvin och samarbetet har inneburit att vi vidareutvecklat konceptet med ytterligare funktionalitet för att ännu bättre kunna matcha våra kunders utmaningar.

Fredrik Östlin
VD/Samhällsentreprenör
off2off AB

(Årets tjänsteinnovation i Sverige 2013 och 2a i kategorin Årets återanvändare 2016 på Återvinningsgalan)

”Återvinning är misslyckad återanvändning!®

Kontakt
054-70 000 20