Om off2off

30 mars 2010 fick grundaren Fredrik Östlin en idé i sitt dagliga arbete som chef på hjälpmedelsverksamheten i Landstinget i Värmland. Han var på ett möte angående framtagande av nationella nyckeltal, NYSAM, i Stockholm. På tåget på vägen hem mailade Fredrik sin idé till Innovationssluss Vivan.


I september 2011 startades företaget off2off, efter genomgått en intressant idéutvecklingsprocess med insatser från Fastlane, Xmentor(Gull-Britt Eide numera kommundirektör Öckerö kommun), Karlstads universitet (Katarina Wetter-Edman numera Konstfack) samt Vivans verksamhetsledare Tomas Edman (numera ExperioLab) och innovationsrådgivare Mikael Gånheim (numera Forshaga kommun).

September 2011 off2off AB bildas.
November 2011 off2off tar plats i affärsinkubatorn Inova.
December 2012 Malmö stad skriver avtal med off2off för licensiering av off2off´s koncept under namnet förmedlingstjänsten Malvin.
Maj 2013 Malmö stads förmedlingstjänst Malvin lanseras och driftas av off2off.

Namnet?

off2off skapades i en dialog och det ska den föra tankarna till:

Begreppen

”det funktionella överskottet”

I arbetet med överblivna saker så saknas det en bra benämning av dessa befintliga resurser, istället för att kategorisera dem som ”för bra för att kastas”. Det begrepp som off2off sedan myntat är det funktionella överskottet, dvs saker som kan ha ett kvarvarande värde/funktion hos en ny användare eller inom ett annat användningsområde. Begreppet vill vi att det ska bidra till att stora organisationer ska kunna hantera sina överblivna saker med en korrekt och relevant beskrivning.

”off2off – för hållbara organisationer”

off2off arbetar med och för skapandet av mer hållbara organisationer.

”Återvinning är misslyckad återanvändning®”

Idag har återvinningsbranschen ett klart grepp om vad som händer med saker som blir över, de återvinns. Men här har vi (förhoppningsvis) glömt några steg av återanvändning innan återvinning är nästa lösning. Dvs återvinning får möjligheten då återanvändningen misslyckas!

 

 

Kontakt
054-70 000 20