Vårgårda kommun tar täten i det interna återbruket

En av årets nya kunder har fått en rivstart, och igår firades det.

I vintras tecknade Vårgårda kommun avtal med off2off för att få fart på kommunens interna återbruk av möbler och andra prylar. Sedan uppstarten i början av mars har flödet på kommunens off2off-plattform ”Returgården” varit hög och det har gett effekt.

”Resultatet är glädjande då det visar sig att Vårgårda startat bättre (beräknat per anställd) än i någon annan kommun där detta återbrukssystem har införts. Under mars månad sparades uppskattningsvis nämligen hela 64 000 kronor och drygt 1,6 ton koldioxid jämfört med om man hade köpt nytt.” skriver Vårgårda kommun i pressmeddelandet inför gårdagens firande och pressvisning.

”Vi är mycket nöjda med det system som off2off erbjuder. Det är enkelt att använda och har gjort att vi snabbt kunnat komma igång med vårt återbrukssystem.” säger Vårgårdas kommunchef Lasse Björkqvist
En stor del i det goda resultatet är det stora engagemang som Vårgårda kommun har visat i arbetet med Returgården. Ökad användning av befintliga resurser lönar sig! Vi i off2off ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med ytterligare vinster för Vårgårda kommuns skattebetalare, vår miljö och människor!

Missa inte ett riktigt trevligt reportage av Vårgårda kommuns verksamhet ”Returgården” gjorde Sveriges Radio P4 Sjuhärad igår. Lyssna på reportaget på SR´s hemsida här.


Kanske är det så att även din organisation skulle må bra av att använda
off2off´s plattform!?

Kontakta oss direkt för att få veta mer via kontakt@off2off.se
alt tel 054-70 000 20

Kontakt
054-70 000 20