Vinnande samarbete skapar direkt nytta för Lindesbergs kommun

Som vi tidigare skrivit så har vi inlett ett samarbete med UF-företaget Cityshareservice, som för övrigt gått till UF´s SM-final där vinnarna presenteras imorgon onsdag (de är finalister både som årets tjänst samt årets samhällsentreprenör)!
Äntligen kan vi kommunicera ut de roliga nyheterna som vi har vetat en tid.

”Nu är det officiellt!! Vi kan stolt meddela att Cityshareservice i samarbete med Off2off har fått Lindesbergs kommun att göra en större satsning på sitt återbruk. Ett extra steg in i den cirkulära ekonomin och ännu ett steg till ett mer hållbart samhälle.” skriver idag Ella Selander och Rasmus Karlsson som driver UF-företaget Cityhareservice. Läs hela deras nyhet på instagram här!

Vi i off2off är mycket glada att se att vår satsning på att involvera framtidens entreprenörer är rätt steg för off2off och framförallt för en hållbar samhällsutveckling. Vi är alla överens om att framtidens arbetskraft inte vill jobba i en kommun som inte kan hantera sina resurser på ett smart sätt, skattepengarna behöver komma till bättre användning än de görs idag då resurserna inte alltid räcker till! Så ett samarbete har blivit allt mer naturligt.

UF-företaget Cityshareservice avslutas i dagarna men samarbetet med vd Ella Selander kommer fortsätta då Ella fått chansen som en av Årets Drömjobbare*  Och förhoppningsvis avslutas UF-företaget med en eller två vinster i SM-finalen för UF-företag idag!

*(Bergslagens Sparbanks populära ungdomsprojekt där ungdomar får chansen att pröva sina vingar som företagare under sommaren.)

 


 

Lindesbergs kommun är också mycket glada över samarbetet och i deras pressmeddelande skriver de:

Lindesbergs kommun satsar internt på återanvändning – resultat av samarbete med UF-företag

Nu lanserar kommunen internt en digital plattform som underlättar för återanvändning av befintliga möbler. UF-förtaget Cityshareservice står bakom idén. Resultatet är bra för både miljön, ekonomi och sysselsättning.

”På det här sättet har vi lyckats skapa ett system som gör att Lindesbergs kommun arbetar mer miljömedvetet samtidigt som vi skapar sysselsättning. Som en bonus kan vi göra besparingar genom att inte alltid behöva köpa nytt utan istället använda oss av det vi redan har” skriver Zila Conejeros.

Läs hela Lindesbergs kommuns pressmeddelande från deras hemsida här.

 

 

 

Kontakt
054-70 000 20